
Det här receptet hittade jag i en mattidning för länge sedan och har gjort den flera gånger sedan dess. Den här rätten är lite som "viskleken" - något läggs till för varje gång ;)
Ingredienser
- 4 st Lax, portionsbitar
- 2 dl Kokosmjölk
- 1 msk Färskpressad limejuice
- 1 tsk Rivet limeskal
- 2 msk Gräslök klippt
- Smör till stekning
- Salt och nymalen svartpeppar
- Rostade sesamfrön att strö över
- Nudlar eller ris (asiatiskt) till för 4 port.
Gör så här:
Skär laxen i portionsbitar. Krydda dem med flingsalt och nymalen svartpeppar.
Stek laxbitarna i smör tills de har fått fin färg och är knappt genomstekta.
Ta upp och håll dem varma.
Häll kokosmjölken i stekpannan och smaksätt den med saften från en halv lime, rivet limeskal, salt och peppar. Hetta upp skyn men låt den inte koka.
Tillsätt gräslöken och häll såsen över laxbitarna.
Servera dem med ris eller nudlar till samt blandade bönor eller sockerärtor.
Strö slutligen lite rostade sesamfrön över.