Vivinskis

Champagne Alexandre Bonnet, Perle Rosé Brut

Föregående Nästa
champagne_bonnet_Perle Rose Brut_.jpg
Från den lilla byn Les Riceys i södra Champagne finns ett vin på systembolagets hyllor som hängt med mig länge i olika sammanhang - Alexandre Bonnet, Perle Rosé Brut. Jag har hällt det när det glittrar i ögonen och hjärtat skuttar lite snabbare, som välkomstdrink och till måltider. Det vore tjänstefel att inte dela med sig.

Beskrivning:

Här hittar du champagnen både på hel- och halvflaska >>


I glaset hittar vi allt man söker i ett flirtigt vin. Röda bär som smultron, jordgubbar och hallon i kombination med ljusrostat bröd, mördegskakor och en antydan till grapefrukt. Syran är typiskt hög och vinet är torrt men åt det fruktigare hållet. Servera på brunchen till en Salade Nicoise om du är en seriös och vuxen person. Det egentliga stalltipset är att dricka denna champagne till helgfrukosten tillsammans med någon du gillar. Servera en avokadotoast på levain med en krämig äggröra som du matat med parmesan och smör.  Skål.


 12,5% | 🍇 pinot noir | Nr 7471 | 210/351 kr


Man odlar i huvudsak de blå champagnedruvorna Pinot Noir och Meunier i Les Riceys, som ligger i subregionen Côte des Bar. Här är det i regel lite varmare och man jobbar i jordar som i större utsträckning påminner om de i Chablis än Champagne. Vad det innebär för enskilda viner känns lite förrädiskt att ge sig in på men med breda penseldrag är vinerna här ofta något fruktigare och mjuka i kanterna. Det är också hemadress för den enda delen av Champagne där stilla roséviner görs och saluförs under namnet Rosé de Riceys.


Gott till