
Årets pumpa är utskuren och vi bakar såklart pumpapaj på innehållet. En gång om året njuter vi denna paj och den är verkligen värd att vänta på. Både kanel och ingefära sätter smak på pumpan och det blir extra gott om du serverar lättvispad grädde eller vaniljglass.
Ingredienser
- Botten:
- 3 dl mjöl
- 125 g smör
- 2 msk socker
- 1 msk vatten
- Fyllning:
- 3 dl pumpa, grovhackad
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 1 tsk kanel
- 1 tsk ingefära
- 1 nypa(or) salt
- 2 msk mjöl
- 1,5 dl grädde
- Topping:
- 2,5 dl vispgrädde
Gör så här:
Blanda smör, mjöl, socker och vatten tills du får en deg. Tryck ut degen i en form. Låt vila 20 min i kylen.
Koka pumpan i lättsaltat vatten ca 5 min. Slå av vattnet, mixa med stavmixer och låt svalna.
Tillsätt äggen i pumpanmixen, rör om och tillsätt övriga ingredienser. Rör om och häll fyllningen i pajskalet.
Grädda i ugnen på 200 grader i ca 40 min. Låt kakan svalna innan servering. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.